Lövudden kollo

DAGKOLLO på LÖVUDDEN

OBS! Ordinarie ansökningstid är slut

(Ansökningstiden var  1 februari - 2 mars)

ansök om Reservplats

klicka här

Läs informationen om kollo och ansökan här nedanför

SOMMARKUL

DAGKOLLO på LÖVUDDEN

 Lek, bus och aktiviteter!

Här hittar du information om våran dagkollo verksamhet på Lövudden som ligger vid Johannesbergsvägen (innan campingen och båtupptagningen om man kommer ifrån Centrum/Bäckby hållet).


KFUM Västerås har sedan 1960-talet arrangerat Dagkollo-Sommarkul på Lövudden. Syftet har varit och är att erbjuda barn en spännande vecka med roliga aktiviteter. Innehållet har varierat genom åren men som prioritet har det alltid varit att alla skall ha en rolig tid med mycket skratt och lek.

 

Dagkollo är en vecka, måndag till fredag, och går att söka för veckorna 26, 27, 28, 29, 30 och 31. Verksamheten vänder sig endast till barn som är bosatta och skrivna i Västerås och för dem är det också kostnadsfritt.

 

Kollodagen

9:00 Samling på Lövudden för alla kollobarn och ledare.

Mellanmål och lunch

15:00 slut för dagen och hemresa.

 

Barnen är välkomna att åka med Sommarkulbussen kostnadsfritt, från 11 fasta hållplatser. Våra ledare möter vid bussen och dagens äventyr startar. (Se separat tidtabell).

 

Som vanligt kommer Sommarkul att vara ett läger där bad och lek blandas till en rolig vecka med varierande aktiviteter.

 

Våra ledare har kul på jobbet och det resulterar i upptåg och bus, ibland som ett tokigt tema under en dag eller en annorlunda skattjakt. Varje vecka är en ny vecka och vi anpassar aktiviteterna efter gruppen och vädret. Målet är en vecka av positiva minnen.

 

Sommarkul vänder sig  till alla barn i åk 1 till 6 som vill uppleva en sommar utomhus med allt som hör sommaren till. 

Korvgrillning, bad, lek, minigolf och allt våra kreativa ledare hittar på. Vi har flera prova på aktiviteter så som; minigolf, frisbeegolf, trampbåt, paddla kanot och om möjligt även segling. Vi har många olika aktivitetsrum inomhus om vädret inte tillåter oss att vara ute.

 

Vi reserverar särskilt några platser varje vecka för barn med fuktionsvariationer.

 

Vi samarbetar med Västerås Stad, Valsaren hotell & Restaurang, Rädda Barnen, Västmanlands Parasportförbund, RBU och alla barn är olycksfallsförsäkrade.

 

Välkomna till en sommarvecka på Lövudden!

 

Hälsningar från alla kolloledare och personal

SÅ HÄR ANSÖKER DU

1

2

Här är lite tipps att tänka på innan ni börjar fylla i Ansökan till Kollo hos oss på Lövudden.

Fundera över vilken vecka som är mest intressant och rangordna de veckor som funkar i övrigt. Veckor att välja är 26, 27, 28, 29, 30 och 31

Skriv ner vilka veckor ni tänker välja eller gör en skärmdump av er ansökan.

Det är viktigt att ni informerar oss om ert barn har några allergier eller särskilda behov. Det kan även göras separat via mejl om ni vill.

3

Kolla Kollobusstabellen nedan så ni vet vilken hållplats det passar ert barn bäst att stiga på.

Kanske väljer ni att skjutsa ert barn, det är också ok.

Har ni flera barn som vill vara på Kollo så gör ni en ansökan för varje barn. Vi kan inte ta hänsyn till syskon när vi gör uttagningen men i den mån vi kan försöker vi att lösa det i efterhand.

4

Nu är ni redo för att börja registera ansökan.

HÄR Kommer du till ansökningen.


Har du problem med formuläret eller av andra skäl vill skriva ut och skicka in din ansökan så går det också bra. Klicka HÄR så öppnas en sida med en PDF fil Skicka ansökan så att vi har den senast 2 mars Adressen hittar du längst ner på den här sidan.

BUSS

Har ni frågor om kollo mejlar ni till

sommarkul@kfumvasteras.se

eller ringer till 0763 13 37 01