Dagkollo - Sommarkul

KFUM   Västerås

SOMMARKUL

DAGKOLLO på LÖVUDDEN

 

Lek, bus och aktiviteter!

 

Här hittar du information om vår dagkollo verksamhet.


KFUM Västerås har sedan 1970-talet arrangerat Sommarkul på Lövudden i dess nuvarande form. Syftet har varit och är att erbjuda barn en spännande vecka med roliga aktiviteter. Innehållet har varierat genom åren men som prioritet har det alltid varit att alla skall ha en rolig tid med mycket skratt och lek.

 

Dagkollot är en vecka, måndag till fredag, och går att söka för veckorna 26, 27, 28, 29, 30 och 31. Verksamheten vänder sig till barn som är bosatta och skrivna i Västerås och för dem är det kostnadsfritt.

 

Kollodagen

9:00 Samling på Lövudden för alla kollobarn och ledare.

Mellanmål och lunch

15:00 slut för dagen och hemresa.

 

Barnen är välkomna att åka med Sommarkulbussen kostnadsfritt, från 11 platser. Våra ledare möter vid bussen och dagens äventyr startar. (Se separat tidtabell).

 

Som vanligt kommer Sommarkul att vara ett läger där bad och lek blandas till en spännande vecka med varierande aktiviteter.

 

Våra ledare har kul på jobbet och det resulterar i upptåg och bus, ibland som ett tokigt tema under en dag eller en annorlunda skattjakt. Varje vecka är en ny vecka och vi anpassar aktiviteterna efter gruppen och vädret. Målet är en vecka av positiva minnen.

 

Sommarkul vänder sig i huvudsak till alla barn i åk 1 till 6 som vill uppleva en sommar utomhus med allt som hör sommaren till. 

Korvgrillning, bad, lek, minigolf och allt våra kreativa ledare hittar på. Vi har flera prova på aktiviteter så som; minigolf, frisbeegolf, trampbåt, paddla kanot och om möjligt även segling.

 

Vi reserverar några platser varje vecka för barn med fuktionsvariationer.

 

Vi samarbetar med Västerås Stad, MIMER, Valsaren hotell & Restaurang, Rädda Barnen, Västmanlands Parasportförbund, FUB, RBU och alla barn är olycksfallsförsäkrade.

 

Välkomna till en sommar på Lövudden!

 

Hälsningar från alla kolloledare och personal

 

HUR ANMÄLER MAN SIG?

 


Årets dagkollo på Lövudden är fullt, dagkollo 2021 öppnas för bokning i februari, kollofolder skickas ut till hem med barn i åk. 1 till 6

 


HAR DU FRÅGOR 

Ring till 021-18 52 20 säkrast vard.kl. 9-14 eller maila på sommarkul@kfumvasteras.se


FAMILJEDAG på LÖVUDDEN

Vi avslutar kollosommaren med vår traditionella familjedag på KFUM LövuddenINSTÄLLD på grund av Pandemin

 Alla är välkomna!

 

Den är för alla som deltagit på sommarens kolloveckor, deras familjer men även för alla som är nyfikna på vad vi gör och våra samarbetspartners.Vi har grillarna igång för picknick, våra sommarledare har fixat tipspromenad och sommaraktiviteter på gräsmattan vi ger även och möjlightet att prova på judo, basket, trampbåtar, kanoting.

Kom en stund om Ni inte har tid att vara hela tiden.

Ett mycket uppskattat evenemang.

Välkommen !

 

Se bilder från tidigare aktiviteter hos oss längs ner på sidan!

Bilder från tidigare år och aktiviteter

"Klicka" på bilden om du vill se den i större format!

Copyright 2015© All Rights Reserved KFUM Västerås

KFUK-KFUM Västerås Adress: Lövudden Postnummer: 725 91 Västerås

Telefon kansli: 021-18 52 20 telefontid säkrast: vardagar 10.00-12.00

Email: info@kfumvasteras.se