Vad händer

KFUM Västerås

Nu Planerar vi för fullt inför vår Julmarknad

Lördag 8 december 2018 klockan 11-16

 

VILL DU vara med?

 

Vi välkomnar hantverkare att för en liten kostnad delta och sälja sina alster

 

För med information ring 021-185220 (säkrast vard. 9-13) eller mejla till info@kfumvasteras.se

 

En fantastisk MUSIKSOMMAR!

- 2018 blev en fantastisk musiksommar hos oss på Lövudden.

TACK! till alla Er som stått på scenen, roddat ljudet och naturligtvis tack till alla fantastiska besökare och musik entusiaster!

 

Inför planeringen fick vi med oss nästan alla musiker från förra året och flera nya tillkom. Vi startade den 12 juli och höll på fram till sista augusti.

Varje torsdagkväll kl. 19:00 drog musiken igång, kiosken levererade glass, fika, smörgåsar och enklare mat till besökarna.

Så underbart med nya artister och blandade musikstilar. "Vi har skapat en scen där nya musiker kanske för första gången möter en livepublik, en scen där de kan testa nytt material och dessutom göra skillnad för barnen inom vår kolloverksamhet.

Musikerna spelar utan betalning och besökarna ger frivilliga gåvorna till vår kolloverksamhet och de var generösa så nu har vi möjlighet att även 2019 göra lite extra och skapa fina förutsättningar för barnen på vårat dagkollo.

 

Sommarkul på Lövudden 2018

Dagkollo för grundskolebarn

 

250 barn fick, fördelade på 6 veckor, möjligheten att tillbringa en vecka med lek, bad och prova på aktiviteter och tillsammans med våra fantastiska kolloledare blev det en uppskattad vecka.

Vi erbjöd öronmärkta platser varje vecka till barn med olika funktionsnedsättningar

så att de fick vara "som alla andra" utifrån sina möjligheter.

Läs mer här!

2017 blev ett händelserikt år

Så här såg det ut

JULMARKNAD 2017

lördag 9/12 Tid: 11-16

Fri entré & fri parkering

 

Den 9 december är det dags för julmarknad på KFUMs Lövudden igen.

 

Förra året var det första på många år och vi ville göra något nytt och försöka hitta ett eget koncept. Vi gav besökarna Adventsandakt i vårt vackra kapell, live demonstrationer av hantverkare och fri entré.

 

Vi bjuder in en blandning av hantverkare att sälja sina produkter och några av dem får gärna visa hur de utför sitt hantverk så att vi får "Live-demonstrationer" även i år. Under ca 15 minuter visar de hur de gör och presenterar sig och sitt hantverk vid varje hel timme.

 

  • Vi startar Julmarknaden klockan 11 och har öppet till klockan 16:00
  • Adventsandakt klockan 11 i kapellet
  • Café med korv, glögg, fika och glass
  • Tänd ett minnesljus på ljusbordet i friluftskyrkan, låna sittdyna och fleecefilt och sitt en stund om vädret tillåter.
  • Naturligtvis finns även Tomten på plats och delar ut minst 30 godispåsar till barnen - först till kvarn!
  • Jonas Karlsson Rahme, Konstnär, akvareller, målar live på marknaden!
  • Se hur en glaspärla tillverkas enligt traditionsenlig lampwork-teknik klockan 12:00 och 14:00!

 

  • Kom och se Z-City - en mini-tåg-värld och hör skaparen berätta om sitt projekt klockan 15:00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Välkomna till Julmarknad på Lövudden!

Sommarkul Dagkollo verksamhet 2017

 

Nu har vi avslutat sommarens dagkolloverksamhet och vill tacka alla barn och föräldrar för en fin sommar. Vi vill även tacka alla våra samarbetspartners och alla ledare som på ett aktivt och initiativrikt sätt bidragit till 7 lyckade dagkolloveckor.

För att ta vår verksamhet vidare för förnyelse och utveckling har vi tillsammans med våra ledare utvärderat sommaren och det gav oss mycket possitivt men också en del konstruktiva förbättringspunkter och vi tar med gjädje tag i det inför Sommarkul 2018.

Vi startade första onsdagen i juli, med musikkvällar. Varannan onsdag har vi haft olika band och musiker från närområdet på vår scen vid kiosken. Det har varit mycket omtyckt och välbesökt och många gäster har blivit stammisar. Naturligtvis har kiosken varit öppen och försett besökarna med såväl kaffe o bulle som glass och korv med bröd.

Vi kommer under hösten och vintern att erbjuda musikkvällar, fast inomhus, i gamla matsalen i Huvudbyggnaden.

Musikerna spelar ideellt och det är inget inträde men man får gärna skänka en gåva i "Kollohatten" eller via swish till KFUM´s barnkolloverksamhet.

KFUM Kiosken

- en succé

 

 

I år är det första året med kiosken öppen hela sommaren. Vi drog igång förra året i juli efter renoveringen av kiosken efter den omfattande vattenskadan i februari 2016.

I år startade vi i maj med helgöppet och från sista veckan i juli till mitten av augusti har den varit öppen 7 dagar i veckan, därefter helgöppet igen till mitten av september.

Trots ett lite "si så där" sommarväder, ingen riktig sommarhetta och blåsigt mest varje dag, så är vi väldigt nöjda. Våra gäster har också utryckt sin uppskattning och gillat det utökade utbudet, med kulglass, varmkorv och minipizzor.

Vi flyttar in verksamheten i huvudbyggnaden under kalla delen av året för våra musikkvällar och övriga event, så som julmarknaden den 9 december.

Stöd oss i kampen om att bevara stranden vid Lövudden

 

Västerås Stad planerar att bygga båthamn vid stranden med plats för 80 fritidsbåtar, som den nu är planerad kan inte KFUM bedriva sin Segling & windsurfingskola och Dagkolloverksamheten "Sommarkul" och badet drabbas också och blir inte lika attraktivt för allmänheten.

Även friluftskyrkans verksamhet kommer att påverkas negativt.

Se ritningen PDF-fil här!

Stöd oss gärna genom ett medlemskap i föreningen (200 kr/år vuxen 50kr/år barn)

 

Skriv på namnlistan RäddaLövudden här!

 

Västeråsarnas rätt till mälarensstrand!

 

Vår kamp för att bevara det natursköna Lövudden pågår konstant. Vi hoppas att Västerås Stad tänker om vad gäller den tänkta hamnen så att vi slipper vattenföroreningar och att vattenytan utanför badstranden och friluftskyrkan inte förfulas av en lång hamnpir. Vi vill att Västeråsarnas rekreations ytor ut mot vattnet på Lövudden ska kunna fortsätta att nyttjas på samma sätt som i dag.

Nedan är vårt alternativa förslag på hamn som vi presenterat för stadens beslutsfattare.

Copyright 2015© All Rights Reserved KFUM Västerås

KFUK-KFUM Västerås Adress: Lövudden Postnummer: 725 91 Västerås

Telefon kansli: 021-18 52 20 telefontid säkrast: vardagar 10.00-12.00

Email: info@kfumvasteras.se